mag-photo.com.pl

kreacja hobbystyczna i biznesowa

"Zdjęcie to wyrażanie wrażeń. Jeżeli piękno nie będzie istnieć w nas samych, to jak w ogóle będziemy mogli je zauważyć?" Ernst Haas

"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić , aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin

"Myśl o zdjęciu zawsze przed jego zrobieniem i po. Nigdy w trakcie. Sekretem jest czas. Nie musisz działać szybko. Fotografowany model musi zapomnieć o tobie, a gdy już to się stanie, musisz działać bardzo szybko." Henri Cartier-Bresson

Szybkowary oraz wieloczynnościowe urządzenia kuchenne - opis produktów

Posted on 20/07/2021 1:28pm

Szybkowary to hermetycznie zamykane garnki, w których podczas gotowania jedzenia następuje wzrost ciśnienia oraz temperatury wrzenia wody, co dynamizuje proces przygotowywania potraw. Malaksery, inaczej mówiąc roboty kuchenne albo wieloczynnościowe urządzenia kuchenne przeznaczone są do wykonywania wielu czynności związanych z przygotowaniem dań, dzięki zastosowaniu wymiennych narzędzi i pojemników.
link pod obrazkiem
Author: Franklin Heijnen
Source: http://www.flickr.com
Głównie wykorzystuje się je do: siekania, drobienia, mieszania, ucierania, wyrabiania ciast oraz rozdrabnianie jarzyn. Niektóre roboty kuchenne (Akcesoria kuchenne) mają także wbudowany blender. Szybkowar został wynaleziony przez Denisa Papina w 1679 r. Naczynie to wykonane jest najczęściej z aluminium lub stali nierdzewnej.

W porównaniu z garnkami do duszenia, nowoczesne szybkowary, pozwalają zaoszczędzić czas i oferują rozmaity wachlarz opcji szybkiego przygotowywania posiłków wedle gustu konsumenta. W porównaniu z mikrofalówkami, nowoczesne szybkowary - szybkowary - pozwalają zachować podczas gotowania - wartości odżywcze i walory smakowe bez ryzyka utracenia jego zawartości. Szybkowary można myć w zmywarce.

Jeśli na ten wątek posiadasz zapytania, to poznaj więcej informacji (http://www.sklepblysk.pl/371-szlifierki-mimosrodowe-oscylacyjne-do-gipsu) na prezentowane zagadnienie, klikając tutaj - informacje okażą się na pewno atrakcyjne.

Szybkowary mają następujące funkcje: gotowanie zwykłe lub na parze, smażenie i podsmażanie, duszenie, gotowanie powolne, podgrzewanie z utrzymaniem ciepła posiłków oraz funkcje przyrządzania: zup, owsianek, ryżu, ryb oraz ciast. W warunkach wysokogórskich, szybkowary mogą być niezbędne do gotowania posiłków. Na przykład, na wysokości 6000 metrów nad poziomem morza, woda wrze w temperaturze 81 °C. W tych warunkach, gotowanie bez szybkowara jest długotrwałe, jeżeli w ogóle możliwe.



Kucharz przygotywujący posiłek
Author: Jaume Escofet
Source: http://www.flickr.com
Malaksery to urządzenia niezwykle wszechstronne, wygodne i przydatne w kuchni. Wyposażone są w ostrza ze stali nierdzewnej. W skład malaksera wchodzą ostrza do miksowania, siekania i rozdrabiania oraz dwie różnej grubości tarcze – do szatkowania i do ucierania. Ponadto opcjonalnie dostępne są jeszcze trzy inne tarcze – do krojenia np. frytek albo warzyw na standardowe paski, do tarcia (np. warzyw albo sera oraz tarcza z dużymi otworami do tarcia. Uniwersalny zestaw akcesoriów usprawnia przyrządzanie dań. Malakser posiada funkcję blendera, wyciskarki, drobi i szatkuje, mieli mięso, miesza ciasto. Przy pomocy malaksera można więc zmiksować zupę, przygotować mus owocowy, ubić białka, pokroić warzywa na plastry, skruszyć lód czy rozdrobnić bakalie. Dzięki metalowej końcówce miksującej - robota kuchennego można używać także do rozdrabniania produktów gorących, na przykład warzyw w gorącej zupie.

Tags: blender, Urządzenia